In dit artikel wordt uitgelegd hoe beheerders gebruikers kunnen verwijderen uit het Maester systeem.

Er zijn meerdere manier om gebruikers te verwijderen. Hieronder het overzicht van de mogelijkheden

  • Een enkele gebruiker verwijderen uit het overzicht
  • Meerdere gebruikers tegelijk verwijderen uit het overzicht
  • Een enkele gebruiker verwijderen vanaf de gebruikerspagina

Heb je per ongeluk een gebruiker verwijderd die je weer terug wil halen? Lees dan het artikel over het terughalen van verwijderde gebruikers.

Een enkele gebruiker verwijderen uit het overzicht

Navigeer eerst naar het gebruikersoverzicht zodat je het juiste scherm voor je hebt. Je komt hier door aan de linkerkant in het menu op 'Gebruikers' te klikken.

In het overzicht vind je per gebruiker aan de rechterkant een verwijder knop. De verwijder knop is altijd te herkennen aan het icoontje van een vuilnisbak en de rode kleur wanneer je er met je muis overheen beweegt.

Klik op de verwijder knop en bevestig je actie in popup die verschijnt. Je hebt nu een gebruiker verwijderd!

Meerdere gebruikers tegelijk verwijderen uit het overzicht

Navigeer eerst naar het gebruikersoverzicht zodat je het juiste scherm voor je hebt. Je komt hier door aan de linkerkant in het menu op 'Gebruikers' te klikken.

In de tabel met gebruikers kun je aan de linkerkant een selectie maken door een regel aan te vinken. Je kunt zo veel gebruikers aanvinken als nodig is en je selectie blijft bewaard als je naar de volgende pagina van de tabel gaat.

Aan de bovenkant kun je in de balk zien hoeveel gebruikers je geselecteerd hebt. Zodra je selectie compleet is kun je aan de rechterkant op de verwijder knop drukken. Zodra je je actie hebt bevestigd in de popup die verschijnt zijn de gebruikers verwijderd!

Een enkele gebruiker verwijderen vanaf de gebruikerspagina

De gebruikerspagina is de pagina waarop je 1 gebruiker bekijkt. Je komt hier o.a. door aan de linkerkant in het menu op 'Gebruikers' te klikken en op de naam van een gebruiker te klikken.

Op de gebruikerspagina zie je onder de details van de desbetreffende gebruiker een aantal knoppen staan. Klik hier op 'Verwijder gebruiker' en bevestig je actie. Na de bevestiging is de gebruiker verwijderd en zal je vanzelf terugkomen op het gebruikersoverzicht. 

Heeft u het antwoord gevonden?